ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bluffmakare bakom fejkade Stadium-tävlingar

Åsa Larsson · 5 Maj 2016
Uppdaterad 5 Maj 2016

Tävlingar från Facebook-sidorna Stadium Stockholm och Stadium Emporia sprids nu på nätet. Allt du behöver göra är att gilla och dela och tagga dina kompisar. Enkelt och lätt, men det finns bara en hake – tävlingen är inte på riktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

"Alla som delar får ett presentkort värt 300 kronor", skriver de båda fejkkontona och har fått tusentals delningar.

Stadium går själva ut och varnar för bluffmakarna på sitt verkliga Facebook-konto (som bara heter Stadium).

– Vi har anmält det både till Facebook och till polisen. Vi gör allt vi kan för att inte fler av våra kunder ska bli lurade, säger Angelica Larsson, pressansvarig på Stadium.

De fejkade Stadium-sidorna har kopierat en del material från riktiga Stadium.►LÄS MER: It-experten: Sprid inte Facebook-varningarna – kolla upp först

Vad kan man göra åt det här?

– Vi vet tyvärr inte det. Vem som helst kan ju lägga upp ett konto och det vi kan göra är att tala om att det inte är vi.

Enligt Angelica Larsson så lottar Stadium väldigt sällan ut presentkort.►LÄS MER: Nej, du kommer inte vinna Iphones med ett klick – tävlingssidorna på Facebook är en bluff

Den här typen av fejkade tävlingar är ganska vanliga på Facebook. Syftet är vanligen att locka in människor i ett beteende där de klickar och gillar urskillningslöst. En del bedragare säljer sidor och konton som de samlat in en stor följarskara till, andra smyger in länkar till reklam. 

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro