ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bluffmejl skickas från regeringsadress

Josefin Svenberg · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

Har du fått ett mejl om skatteåterbäring från en adress i Finansdepartementets namn? De senaste dagarna har flera svenskar drabbats – så här ser bluffmejlet ut.

klar

Artikellänk är kopierad

En skatteåterbäring på 7 840 kronor är lockbetet i ett bluffmejl som just nu skickas ut från adressen ”[email protected]”. Som avsändare anges Finansdepartementet.

Sedan i söndags har sex eller sju personer fått mejlet och hört av sig till departementet för att fråga om mejlet är bluff eller äkta, uppger Finansdepartementets registrator för Metro. Även Skatteverket känner till att mejlen skickats ut.

I bluffmejlet uppmanas mottagaren att klicka på ett onlineformulär med Skatteverkets logotyp. Där ombeds man sedan att fylla i bland annat kreditkortsnummer och säkerhetskod för att få den påstådda skatteåterbäringen.

"Efter den senaste årliga beräkningar av din finanspolitisk aktivitet vi har bestämt att du är berättigad att erhålla en skatteåterbäring på 7,840.00 SEK", står det i bluffmejlet.

"Vad är detta? Jag har väl ingen finanspolitisk aktivitet vad jag vet?", skriver en man som mottagit mejlet.

De som har hört av sig till departementet har fått ett tackmejl för att de uppmärksammat Finansdepartementet på bluffen.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro