ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bobbys mamma får sin dom

Stockholm TT · 8 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Detsamma gäller för hennes före detta sambo, mannen som hon och Bobby flyttade in hos i torpet i Småland. Mannen och Bobbys mamma är gemensamt skyldiga till mordet, tycker åklagaren, men han har också, som alternativ, fört fram grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Dessutom finns det åtal om bland annat grovt falsklarm och brott mot griftefrid när mamman och sambon körde omkring med den döde tioåringen i en bil innan man hittade en sjö i Småland att sänka ner honom i. Sedan slog man larm i Göteborg om att Bobby rymt, för att försöka dölja att han var både död och invirad i tyngder på botten av en sjö så att ingen skulle hitta honom. Båda nekar Bluffen höll inte. Paret greps och mamman berättade så småningom för polisen var Bobby låg gömd och så började ett av de mest uppmärksammade målen på länge om ett barns plågsamma slut på livet.

Varken mamman eller hennes före detta sambo - hon slog upp förlovningen med honom under pågående rättegång i Eksjö - anser att de är skyldiga.

Samtidigt pekar de ut varandra som den som kan ha orsakat Bobbys död.

Kvinnan begärde att bli försatt på fri fot samtidigt som rättegången i Eksjö avslutades. Men rätten sade nej. Mannen, som medger grovt falskt larm och brott mot griftefrid, anser att kvinnans berättelser om hur Bobby plågades och misshandlades sin sista månad i livet är påhittade. Epilepsi? Båda tror i stället att hans död kan ha berott på sjukdom eller olycksfall, kanske drabbades Bobby av sitt livs första epilepsianfall. Den genetiska störning, fragile X, som Bobby hade innebar enligt medicinsk expertis ökad risk för epileptiska anfall.

Bobbys öde engagerar många. Till hans begravning kom 700-800 personer till hans grav bara under onsdagseftermiddagen och tillströmningen fortsatte under torsdagen. En lag, som kan komma att heta Lex Bobby och leda till att en slags haverikommission griper in varje gång ett barn dödas, kommer som förslag om ett par veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro