ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Boende kan tvingas bort från camping

Johanna Ohlson · 26 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

En ny elräkning hotar Meros camping. Senast nästa vecka måste de ha fått fram 32 000 kronor – annars stängs både el och värme av för de boende. I husvagnarna går värmefläktar nästan dygnet runt. De boende har försökt  täta hål och springor i väggarna med plast men ändå tar sig kylan in. Utan värmeelementen går det inte att bo här. Men den 5 december ska räkningen ha betalats. Annars stängs elen och fläktarna av.  – Vi gamla kanske klarar oss. Men det bor barn här, de klarar det inte, säger Carlos Cavalliero, en av de boende på campingen. 

Senast i oktober stod Meros inför liknande svårigheter. Då var elräkningen på 54 000 kronor. Den gången hjälpte privatpersoner till. Men det vågar ingen tro på nu.– Privatpersoner kan gå in med pengar en gång. Men de har inte råd att hjälpa till varje gång, säger Reza Babahajen, som i dag driver campingen.

Vart campinggästerna ska ta vägen är det ingen som vet. – Eftersom de flesta som bor där är romer som är här på turistvisum kan vi inget göra. Om de vill stanna i Sverige får de söka uppehållstillstånd och då blir det en fråga för Göteborgs stad, inte för Askim, säger Yvonne Stolpe, ordförande i nämnden i Askim.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro