ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bögar i Star Wars skapar stora protester

Aron Andersson · 12 Apr 2012
Uppdaterad 12 Apr 2012

Foto: Lucasarts


I senaste Star Wars-spelet kan nu homosexuella leva i parrelationer. Det har skapat protester bland konservativa grupper i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Onlinerollspelet "Star wars: the old republic" låter dataspelare från världen över leva som karaktärer i George Lucas populära filmvärld. Även homosexuella kan naturligtvis leva ut sina science fiction-fantasier och nu även leva med varandra i spelet.

Det har fått konservativa grupper i USA att reagera. Florida Family Association är en sådan grupp. På sin hemsida skriver de: "Det finns inga hbt-karaktärer i någon av Star Wars-filmerna. Så om Bioware, som utvecklar Star wars-spelen, lägger till hbt-karaktärer för barn att välja som sin spelkaraktär blir det som Darth RuPaula, en kombination av Darth Vader, en av de mest populära Star wars-karaktärerna, och RuPaul, en berömd transvestit".

Dessutom driver Florida Family Association en kampanj för att få folk att bojkotta Electronic Arts, som ger ut spelet, skriver nyhetssajten Cnet.

Men Electronic Arts själva har inga planer på att ändra något i spelet. – Vi har val för samkönade relationer i våra spel, vi tolererar inte hets mot folkgrupp på våra forum, sa Jeff Brown, vice kommunikationschef på Electronic Arts i en intervju häromveckan.

Även storsäljande EA-spelet "Mass effect 3" kommer att få homosexuella par inom kort, skriver Cnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro