ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bois: Viktigare att ha roligt än att vinna

Nerma Hasic · 18 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Joakim Andersson är en av spelarna i Grunden Bois.
Joakim Andersson är en av spelarna i Grunden Bois.Foto: Sergio Joselovsky/031-Foto

Föreningen Grunden Bois är den största i sitt slag i Sverige. Den startades av spelarna själva, de ville ha en egen fotbollsförening som skulle vara öppen för alla. Men speciellt för spelare med intellektuella funktionshinder. – Fotboll betyder allt för våra medlemmar. De har något att göra på fritiden och Gothia Cup är ett stort socialt evenemang för ungdomarna, säger Stefan Sjöberg, vice ordförande vid Grunden Bois.

GULD FÖRRA ÅRET Joakim Andersson var en av spelarna i Grunden Bois förra året, då de tog guld i Gothia Cup. I år är han för gammal för att tävla, men det hindrar inte honom från att stå vid kanten av spelplanen och heja på sitt lag. – Det viktigaste för oss är att ha roligt och att vi gör vårt bästa för att vinna, säger Joakim Andersson. Stefan Sjöberg menar att föreningen Grunden Bois har varit en inspirationskälla för många andra som vill starta förening med samma form.

klar

Artikellänk är kopierad

Nerma Hasic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro