ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Boken om Guillou ges ut på nytt förlag

Karolina Skoglund · 5 Mar 2014
Uppdaterad 5 Mar 2014

Foto: TT


Den omtalade boken "Höjd över varje misstanke" ges ut, trots den rad av faktafel som huvudpersonen Jan Guillou påtalat.

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren Paul Frigyes.
Författaren Paul Frigyes.Foto: TT

Paul Frigyes bok "Höjd över varje misstanke" om succéförfattaren Jan Guillou ska ges ut, rapporterar Expressen. Efter att en rad faktafel påtalades drog Norstedts, som först skulle ge ut boken, in den. Med ett nyskrivet kapitel i boken, som handlar om ”dramatiken och haveriet i SVT Morgon”, ger nu förlaget Linderlöws ut boken i stället.

– Jag tycker ändå att det är en viktig del av det moderna mediesamhällets villkor som belyses i den. Därför skulle jag gärna se den utgiven, för jag tycker att den är balanserad och rättvis, säger Paul Frigyes till Expressen.

Jan Guillou, som tidigare sagt att bokens syfte är att smutskasta honom, liknar boken med nätskvaller.

– Den är ungefär som om jag skulle googla mig själv. Det finns 122 000 inlägg på nätet enbart om hur lögnaktig jag är. Virar man runt i det där ett tag så hittar man ögonvittnen till de mest fantastiska händelser som aldrig har inträffat och som inte skulle kunna inträffa. Och en hel del av det som finns på nätet dyker upp i den här boken, säger Jan Guillou.

Det är ännu oklart vilket datum boken ska släppas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro