ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Boken om Guillou stoppas av förlaget

Josefin Svenberg · 13 Feb 2014
Uppdaterad 13 Feb 2014

På grund av några allvarliga sakfel” kommer inte någon nyutgåva av Paul Frigyes bok om Jan Guillou. Det meddelade Norstedts förlag på torsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Norstedts förlag stoppar nu Paul Frigyes bok om författaren och journalisten Jan Guillous liv.

”I samband med utgivningen av ’Höjd över varje misstanke’ i januari uppdagades att boken innehöll några allvarliga sakfel”, skriver förlaget i ett pressmeddelande där man meddelar att det inte blir någon nyutgåva av boken.

”Norstedts tar hela ansvaret för det som inträffat, och ber Jan Guillou och författaren Paul Frigyes om ursäkt för detta. Felet är vårt då vi brustit i den källkritiska granskningen av bokens innehåll”, skriver Norstedts förlag.

I boken påstod Frigyes dels att Guillou relegerats från internatskolan Solbacka, dels att Guillous pappa och farfar inte tillhört Fria franska styrkorna under andra världskriget – uppgifter som Guillou tillbakavisade i SVT:s Gomorron Sverige genom att visa sina avgångsbetyg samt bilder på fadern i den franska uniformen. Förlaget drog in boken för att rätta felen, men nu blir det alltså inte någon nyutgåva.

– Det uppdagades ju vissa sakfel i boken och om vi skulle korrigera dem så faller ett av bokens bärande teman, säger Tulle Durling, pr-ansvarig på Norstedts förlag, till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro