ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bokmässan: Vilks är inte välkommen

Fredrik Beckman · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011
Lars Vilks säger till Metro att han inte är skakad av nyheten om att han ska ha varit målet för de män som nu är misstänkta för förberedelse till mord: – Jag är rutinerad och har varit med om det här sedan 2007, säger konstnären när Metro talar med honom.

Lars Vilks säger till Metro att han inte är skakad av nyheten om att han ska ha varit målet för de män som nu är misstänkta för förberedelse till mord: – Jag är rutinerad och har varit med om det här sedan 2007, säger konstnären när Metro talar med honom. Foto: Scanpix


I går avslöjade Metro att Lars Vilks var de häktade männens måltavla. Nu stoppar Bokmässan konstnären. Oroliga för säkerheten.

klar

Artikellänk är kopierad

I går kunde Metro avslöja att det var konstnären Lars Vilks som var måltavlan vid konstbiennalen, i alla fall enligt de brottsmisstankar som åklagaren fört fram. Nu stoppar Bokmässan Vilks från att komma. Det var i morgon som Axess skulle ha en intervju med Lars Vilks om samtidskonst i sin monter på mässan. Nu har de ställt in den programpunkten. Anledningen är att mässledningen inte vill ha Vilks på plats. – Personer som besöker mässan kan bli oroliga, alla ska kunna känna sig lugna, säger Birgitta Jacobsson Ekblom, kommunikationschef på Bokmässan i Göteborg. I stället erbjöds Axess att få möjlighet att göra intervjun över länk, med Vilks på annan plats. Men det avböjde man. – Det kan bli ett besvärligt läge för dem, därför får jag ligga lågt. Det finns risk att de får utrymma, kommenterar Lars Vilks händelsen. Han säger till Metro att det är möjligt att han kommer till mässan ändå. – Jag kommer kanske, eller inte. Eller så kommer jag förklädd. Fyra män misstänks för förberedelse till mord, tre av dem sitter häktade. I dag avgör hovrätten om en av de tre ska försättas på fri fot eller sitta kvar i häktet. Ett av de bevis åklagaren har mot mannen är att han ska ha köpt en fickkniv vid Bellevue marknad.

Vilks är inte speciellt skakad

Säkerhetspolisen har inte ens berättat för Lars Vilks själv att det var han som skulle ha varit målet för den misstänkta förberedelsen till mord i samband med konstbiennalen i Göteborg. Han hade sina aningar, och fick dem bekräftade tack vare Metros avslöjande i går. – Jag var beredd på det, även om det var osäkert. Det var svårt att se något annat motiv, säger han till Metro.Hur känns det i dag? – Jag är inte speciellt skakad av den här upplysningen, jag är rutinerad och har varit med om det här sedan 2007. Jag har bra skydd.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro