ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bolivias ensammaste singel: nu finns det hopp om kärlek för grodan Romeo

Sofia Clason · 18 Feb 2018
Uppdaterad 18 Feb 2018

Äntligen kan grodan Romeo få uppleva kärleken. Genom donationer från en dejtingsajt har nära 200 000 kronor samlats in för att hitta en partner till grodan.

klar

Artikellänk är kopierad

Video av:  Thiago Garcia, Arturo Muñoz and Matias Careaga

Grodan Romeo är den sista kända grodan av sin art. Ensam simmar han runt i ett akvarium på ett naturhistoriskt museum i Bolivia. Men snart kan Romeo få dela vattnet med någon annan.

På Alla hjärtans dag gick nämligen miljöorganisationer ihop sig på en dejtingsajt för att samla ihop pengar till Romeo. Grodan fick en egen profil på sajten och en video där Romeo presenteras.

”Men hej där. Jag heter Romeo. Jag är en Senhuencas (uttalas ”say-when-cuss”) vattengroda och, inte för att göra det här super tungt eller så men jag är bokstavligen den sista av min art. Jag vet – det är seriösa grejer.Men det är därför jag är här – i hopp om att hitta min perfekta matchning så att vi kan rädda vår art (ingen press ;))”, står det bland annat på Romeos profil.

Människor från 32 länder har fallit platt för den okysste prinsen och nästan 200 000 kronor har samlats ihop. Pengarna ska användas för att hitta en partner till Romeo, genom ett program för att rädda hans art från utrotning, BBC

Nu gäller det bara att hitta en partner till grodan inom fem år. Romeos art blir vanligtvis inte äldre än femton år och Romeo har redan hunnit fylla elva.

– Vi vill inte att han förlorar hoppet, säger forskaren Arturo Munoz till AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro