ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bomben: Hello Kitty är inte en katt

Tomas Lundin · 28 Aug 2014
Uppdaterad 28 Aug 2014

Världens kanske mest kända katt är inte en katt! Det avslöjar Hello Kittys skapare inför katt … förlåt figurens 40-årsjubileum.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

– Hello Kitty är inte en katt. Hon är en tecknad figur,  hon är en liten flicka, hon är en vän. Men hon är ingen katt, säger Hello Kitty-experten Christine R. Yano, som blev rättad av skaparen Sanrio när hon kallade Kitty en katt, skriver L.A Times

Något som talar för att Kitty inte är en katt är att hon har en egen katt, som till skillnad från sin matte går på alla fyra. 

Många har sett Hello Kitty på tröjor, mobilskal och allt annat mellan himmel och jord, men få vet att det finns en hel biografi bakom henne. Kitty heter Kitty White och bor utanför London, gillar äppelpaj och hennes föräldrar heter George och Mary.  Som ett svar till utspelet går skaparna till en annan flitigt t-shirt-tryckt figur –  Snobben – ut på Twitter och bekräftar att Snobben är en hund.

Hello Kitty-vågen startade som ett tryck på en japansk börs i mitten av 1970-talet och spred sig snart över världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro