ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bombgrupp på Arlanda – misstänkt föremål hittat i parkeringshus

Malin Hansson · 5 Jan 2016
Uppdaterad 5 Jan 2016
Bombgrupp på plats på Arlanda under tisdagsmorgonen.

Bombgrupp på plats på Arlanda under tisdagsmorgonen. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Under tidig morgon larmades polisen till Arlanda sedan ett misstänkt föremål hittats i en papperskorg i ett parkeringshus. Bombtekniker har undersökt föremålet som visade sig vara ofarligt. Flera flygplan försenades och ingången till terminal 2 stängdes av

klar

Artikellänk är kopierad

Larmet om det misstänkta föremålet kom in till polisen 04:15, då skyddsvakter hittade ett föremål i en papperskorg på ett parkeringshus i anslutning till terminal 2 och 3 på Arlanda.

– Vi har hittat ett mindre paket i en papperskorg som man ställde frågor om. Man kan inte konstatera vad som finns i paketet, men man tycker inte att det verkar vara ett vanligt bortslängt föremål, säger Sven-Erik Olsson, informatör på polisen i Stockholm.

Bombtekniker skickades till platsen och vid 08:15 var de fortfarande kvar och undersökte föremålet, enligt Sven-Erik Olsson. 

Efter teknikernas undersökning visade det sig att föremålet var ofarligt.

Uppfarterna och parkeringshuset vid terminal spärrades av. Även delar av terminal 2 ska vara avspärrat. För att ta sig in på terminal 2 och 3 får man gå via terminal 4, säger Åsa Öhman, pressinformatör på Swedavia som följer läget och polisens direktiv. 

Flygavgångar med destinationerna Amsterdam, Berlin, Paris och London försenades, men samtliga ska ha lyft innan 09-tiden.

Resenärer uppmanas att följa personalens instruktioner på plats, skriver Swedavia på sin hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro