ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bombhundar sökte igenom bröllopsfest

Josefin Svenberg · 21 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

Bröllopsfesten slutade med att polisen utrymde lokalen efter ett bombhot. Paret får nu avslag av JK på sitt skadeståndskrav på 60 000 kronor för den avbrutna festen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild

Det var en lördagskväll i oktober 2012 som polisen fick in ett bombhot en restaurang i Veddesta strax nordväst om Stockholm. Hotet bedömdes som seriöst och vid 21-tiden åkte polisen till lokalen, där det vid tillfället pågick en bröllopsfest.

Strax före midnatt beslutade polisen att utrymma restaurangen för att låta bombtekniker och hundpatruller söka igenom lokalen, dock utan att något farligt föremål hittades.

Avspärrningen gjorde att bröllopsfesten, som skulle ha pågått till klockan 02, fick avbrytas. För detta ville bröllopsparet ha ett skadestånd på 60 000 kronor men justitiekanslern, JK, avslår nu parets begäran eftersom utrymningsbeslutet bedöms ha stöd i polislagen.

Beloppet på 60 000 kronor avsåg ersättning för lokalhyra, videofotograf och bröllopskläder. Paret uppger även att de känt sig kränkta och förtalade ”av polisens bemötande på platsen och uttalanden som under den aktuella kvällen gjordes i media”, och begär ersättning för detta också.

JK skriver i sitt beslut att det är  ”beklagligt att de känt sig kränkta och förolämpade”, men menar att bröllopsparet inte utsatts för ett integritetskränkande brott som krävs för att staten ska vara skyldig att betala skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro