ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bombningarna forsätter i Syrien – hittills 270 döda

Linus Lindgren · 21 Feb 2018
Uppdaterad 21 Feb 2018

Foto:  Polaris Images


Bomberna forsätter regna ner över östra Ghouta i utkanten av Syriens huvudstad. Det är nu fjärde dagen som bombningarna pågått. Hittills uppges 270 personer, varav 70 barn, dödats i attackerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan 2013 har väpnade grupper som opponerar sig mot Bashar al-Assad belägrat östra Ghouta. Sedan i söndags har Assads styrkor intensifierat bombningarna rapporterar SR.Hittills ska runt 270 människor ha dött i bombningarna. Upp emot 70 personer av de döda uppges vara barn. Det dagliga livet i östra Ghouta har mer eller mindre upphört för invånarna.

– Vi går till jobbet tidigt på morgonen, innan stridsplanen har hunnit lyfta. Och vi kommer inte hem förrän på natten, då planen har avlägsnat sig, säger Mohammed Adel från östra Ghouta till SR.

Sedan i söndags har bombplan släppt bomber över staden och enligt SR finns det mycket som tyder på att situationen kan förvärras. Assadtrogna styrkor har mobiliserat sig kring området och det finns risk att markräder kommer påbörjas när som helst.

Ghoutas invånare söker just nu skydd i byggnader och lämnar sällan sina bostäder.

– Vi går inte ut när vi är hemma eller är på jobbet, om det inte är nödvändigt. De flesta håller sig nere i källaren och undviker de övre planen, säger Mohammed Adel till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro