ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bombningarna i Ghouta i Syrien fortsätter – måndagen värsta dagen på tre år

Malin Jansson · 20 Feb 2018
Uppdaterad 20 Feb 2018
Bomber faller över östra Ghouta utanför Damaskus i Syren.

Bomber faller över östra Ghouta utanför Damaskus i Syren. Foto: TT


850 personer har skadats och 190 dödats sedan bombningarna av östra Ghouta utanför Damaskus intensifierades sent på söndagen, uppger Reuters. Det är regimtrogna styrkor som ligger bakom flygräderna vilka fortsatt in på tisdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Bomberna forsätter att falla över östra Ghouta utanför Damaskus i Syren. Hittills har tisdagen tagit ytterligare 49 människors liv, rapporterar Reuters.

Det är regimtrogna styrkor som ligger bakom flygräderna som kom att intensifieras under söndagen. Måndagens attacker var de värsta mot området på tre år, enligt Oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

Brittiskbaserade Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter uppger att 127 människor miste livet – och totalt ska 190 människor ha dött inom loppet av bara några dagar.

Cirka 850 personers ska ha skadats och en koalition av internationella organ som finansierar sjukhus i landet rapporterar att fem sjukhus slagits i spillror.

Upptrappningen av våldet i östra Ghouta uppges vara en del av president Bashar al-Assads strategi att en gång för alla göra sig av med oppositionens påtryckningar – och på så sätt pressa fram ett avslut på det sjuåriga kriget, skriver Reuters.

En tidigare filial av al Qaida har viss närvaro i området – oppositionella grupper hävdar att regimen använder detta som en täckmantel för att kunna försvara offensiven.

Varken den syriska militären eller Ryssland, som är allierad med president Bashar al-Assad, har dock kommenterat bombningarna men tidigare avfärdat att de skulle rikta sig mot civila.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro