ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bombserier i London kopplas ihop

Stockholm TT · 23 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En av de misstänkta för dåden den 21 juli förnekade på fredagen kopplingen till dåden två veckor tidigare som krävde 56 liv. -Det finns ett frågetecken kring om de enda två (bombserierna i Storbritannien) gjorda av väteperoxid är 7/7- och 21/7-bomberna och att ni var i Pakistan samtidigt. Ni ser sammanträffandet, eller hur? frågade advokat Stephen Kamlish den misstänkte Muktar Said Ibrahim. -När ni nu nämner detta faktum, så ja, svarade Ibrahim enligt brittiska mediers domstolsreferat. Kamlish hävdar i rättegången i Woolwich Crown Court i London att Ibrahim i Pakistan träffat och konspirerat med Mohammad Sidique Khan och Shehzad Tanweer. Khan och Tanweer var två av självmordsbombarna den 7 juli 2005.

Ibrahim och fem andra står inför rätta för händelserna två veckor efteråt, då laddningar återigen placerades ut i den brittiska huvudstadens kollektivtrafik men inte detonerade.

I och med att 7/7-bombarna själva dödades har ingen dömts för de dåden. Men polisutredningen pågår fortfarande och i torsdags greps tre män misstänkta för någon form av inblandning. De tre sitter nu i förhör samtidigt som polisen fortsätter utföra razzior i Leeds, varifrån flera av terroristerna kom.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro