ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bonasera Bonasera – pizza och vin för lite vardagslyx

Karin Ericson · 25 Okt 2012
Uppdaterad 8 Dec 2016
Bonasera Bonasera- pizza och vin för lite vardagslyx Bonasera Bonasera är ändå bäst en vardagskväll då en pizza och ett glas vin duger gott, tycker Karin Ericson.

Bonasera Bonasera- pizza och vin för lite vardagslyx Bonasera Bonasera är ändå bäst en vardagskväll då en pizza och ett glas vin duger gott, tycker Karin Ericson. Foto: Linnea Svensson Arbab


Bonasera Bonasera i Helsingborg är ett trevligt ställe att förgylla vardagen med. Bra utbud av viner, men lite för stabbig meny.

klar

Artikellänk är kopierad

Älskad italiensk kvarterskrog i Helsingborg där du kan dricka exklusiva vinrariteteter till kvällens pizza, eller ett enkelt glas till en lagom osso bucco.
Älskad italiensk kvarterskrog i Helsingborg där du kan dricka exklusiva vinrariteteter till kvällens pizza, eller ett enkelt glas till en lagom osso bucco.

Om man skulle utpeka en plats som helsingborgarnas vardagsrum skulle det vara denna. På Bonasera Bonasera är det alltid fullt och restaurangen är en mysig plats vilken kväll i veckan som helst, och lockar alla.

Energin från människor som är glada över att vara ute tillsammans sitter i väggarna. Inredningen är dov, precis som belysningen. Små bord för två blandas med runda större bord med snygga sittvänliga fåtöljer för familjen och små krypin på en upphöjning vid fönstret med soffplatser. Det är bara att välja. Det är varmt, det är ett skönt lugnt sorl och vi sitter nära varandra.

Bonasera Bonasera har en bred meny som gör det möjligt att skapa vilken kväll som helst. Här kan man ta vardagsledigt med familjen över en pizza, fira med vinrariteter från vinrummet och skåla i dyr champagne, plocka bland charkuterier, bli mätt på osso bocco eller krypa in i varandras famnar i en soffa med pasta på bordet. Allt på menyn är lagat med avstamp i det italienska köket och vardagligt.

Mer fest är det för vinälskaren och vinmenyn överglänser kvällsmenyn med råge. Det inglasade vinrummet lyser upp i krogdunklet och här samlas gärna vinsällskap som provar sig fram i den imponerande samlingen. Det är unikt för Bonasera Bonasera som gör möjlighet åt kontrasten; att kunna ta en pizza och dricka en flaska vin för över 14 000 kronor. Det finns naturligtvis mer överkomliga och prisvänliga varianter i den långa vinlistan som en kypare vänligt hjälper dig igenom. Ett rött vin vaggar oss i stämning.

Pizzorna bakas bredvid i det som kallas Helsingborgs bästa pizzeria, La Pizza. Välj mellan lyxpizzor med råvaror som cognacmarinerad kycklingfilé, salsiccia, pancetta, breasaola och en lång rad vegetariska varianter.

Det finns många pastarätter. Linguine med scampi, cocktailtomater, vitt vin och basilika är tunn i smaken. Ganska meningslös faktiskt. Lite mer sting av vinet hade inte skadat. Sting får vi dock rejält av när det kommer till den populära risotton. Den är en aning för al dente denna kväll, gjord på karljohansvamp och tryffelsky. Så tung och övermäktig att mättnaden slår till fortare än önskat.

Huvudrätterna består i stort sett enbart av kött och den enda fiskrätten ser ensam ut mellan pata negra och confiterat anklår. För den som orkar hela vägen finns tiramisu bland desserterna, lockande ostar och söta syltade plommon. Men Bonasera Bonasera är ändå bäst en vardagskväll då en pizza och ett glas vin duger gott.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro