ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bopriserna fortsätter stiga

Petter Sundsten · 22 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Räntehöjningarna har inte påverkat priserna som analytikerna trott

klar

Artikellänk är kopierad

BOSTADSMARKNADEN. Räntorna stiger – och bostadsmarknaden fortsätter att koka.I år har snittpriserna närmat sig 60 000 kronor per kvadratmeter i Stockholms innerstad, enligt nya siffror från mäklarfirman Notar.– Priserna är helt sjuka, men för mig var det viktigt att köpa en lättomsättlig lägenhet, säger Hans Kolbjörnsrud, 27, som just köpt 35 kvadratmeter på Södermalm för 58 000 kronor per kvadrat.

Många analytiker har trott att marknaden skulle mattas i samband med Riksbankens räntehöjningar, men icke. – Det är möjligt att vi överskattar räntans inverkan på bopriserna, säger Jonas Lindell, vice vd på Notar.Han tror att prisstegringen kan bero på att utbudet av lägenheter har varit magert hittills i år.– Inne i halva februari brukar dock utbudet vara betydligt större än det är nu. Många av de försäljningar som görs når därför extrema nivåer, säger Jonas Lindell.

Hans Kolbjörnsrud flyttade in i sin lägenhet på Södermannagatan i helgen.– Jag tycker att jag gjort ett bra köp, även om det är mycket pengar, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro