ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bor bredvid pizzeria – vill ha miljon i skadestånd för lukten

Niklas Sandberg · 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015
Det äldre paret kräver en miljon i skadestånd efter pizzalukt från pizzerian.

Det äldre paret kräver en miljon i skadestånd efter pizzalukt från pizzerian. Foto: TT


Det äldre paret störde sig på på pizzalukten från den lokala pizzerian i tolv år. Nu har de förlorat kampen om att få pizzerian stängd, men ännu lever hoppet om deras krav på skadestånd på en miljon kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att det äldre paret hade levt i lugn och ro i sitt hus på landet i norra Skåne i 32 år, stängde cykelbutiken tvärs över tomtgränsen. In flyttade den nya lokala pizzerian. Det blev slutet på den lugna tillvaron. Pizzalukten har fått dem att kräva en miljon i skadestånd, skriver Expressen.

Parets kamp för att få pizzerian att stänga har nu pågått i tolv år och skickats runt mellan olika domstolar. Utöver lukten stör sig paret även på den ökade trafiken och mängden parkerade bilar som pizzerian fört med sig.

– Dom har fått hålla på så här i tolv år och ingen bryr sig. Det är rent ut sagt för sorgligt, säger kvinnan till Expressen.

►LÄS MER: Adel, 42, och hans fru bakar pizzor till ensamkommande flyktingbarn

Mark- och miljödomstolen har nu valt att döma till parets nackdel och pizzerian får lov att vara kvar. Lukten anses inte vara ett så pass stort problem än att paret får tåla den. Deras krav på skadestånd får dock tas upp i en egen process.

Paret är besviket på beslutet men vägrar se sig besegrade. Om skadeståndet på en miljon kronor går igenom har de redan en plan på vad de ska göra för att få bort pizzerian.

– Får vi en miljon kronor köper vi rasket och river huset. Sedan sätter vi potatis på tomten, säger kvinnan.

Pizzerian har valt att inte kommentera ärendet till Expressen. 

►LÄS MER: Här är julbordspizzan med extra allt

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro