ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Borättspriser fortsätter falla

Stockholm TT · 11 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bilden visar bostadsrätter Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Bilden visar bostadsrätter Hammarby Sjöstad i Stockholm. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Priserna på bostadsrätter fortsätter att falla och villapriserna ligger stilla, visar nya siffror från Mäklarstatistik.

I Stockholms innerstad har priserna fallit med 9 procent under de senaste tre månaderna. Snittpriset för en bostadsrätt i centrala Stockholm ligger nu på 50 500 kronor per kvadratmeter.

Det motsvarar en ökning med 12 procent under den de senaste tolv månaderna, men en rejäl minskning jämfört med toppnivån på 56 500 kronor i augusti förra året.

I centrala Göteborg och centrala Malmö har bostadsrättspriserna stigit med 8 procent under de senaste tolv månaderna, men fallit under den senaste tremånadersperioden.

Villapriserna ökade under förra året med 10 procent, men har legat stilla under den senaste tremånadersperioden.

I Storstockholm steg villapriserna med 14 procent under förra året och tendensen pekar mot oförändrade priser de närmaste månaderna.

I Storgöteborg steg villapriserna med 7 procent och tendensen är fortsatt stigande priser under de närmaste månaderna.

Villapriserna i Stormalmö steg med 10 procent förra året och kommer fortsätta att stiga något under de närmaste månaderna.

Peeter Pütsep, vd för Svensk Fastighetsförmedling tror att bostadsrättspriserna i storstäderna kan fortsätta falla något i år.

– Det är under de närmaste helgerna som vi kommer att märka hur bostadsköparna resonerar, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling till TT.

– Jag tror att villapriserna kommer att vara ganska stabila i år och stiga något i Storgöteborg och Stormalmö de närmaste månaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro