ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Borg om M:s varningsbrev till vårdanställda: Rätt naturligt”

Anders Göransson · 5 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014

Kritiken har varit hård efter Moderaternas öppna brev där vårdanställda i landstinget i Stockholm varnas för risken att förlora jobbet om Socialdemokraterna vinner valet. Men finansminister Anders Borg (M) försvarar nu brevet.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett öppet brev varnade Moderaterna landstingets 500 unga vårdanställda för att deras jobb kan försvinna om oppositionen vinner valet.
I ett öppet brev varnade Moderaterna landstingets 500 unga vårdanställda för att deras jobb kan försvinna om oppositionen vinner valet.Foto: TT

– Vi fick en sådan här diskussion kring Max också, när de skickade ut brev till sina anställda. Jag tycker att det är rätt naturligt att arbetsgivare tar en diskussion med sina anställda kring den typen av frågor, säger han till Metro.

►”Övertramp att komma med förtäckta hot”

Budskapet i brevet är relevant för de anställda, menar han, eftersom Socialdemokraternas planerade höjning av arbetsgivaravgiften för unga kommer att påverka dem.

– Har man väldigt många unga anställda, och vi får en så kraftig höjning, då är det ingen tvekan om att man kommer att se över personalen. Det är en konsekvens som inte går att komma runt.

►Filippa Reinfeldt svarade kritiken med en sol

I det här fallet kom det politiska budskapet från Moderaterna på papper med landstingets logga på. Är det okej?

– Det var ett pressmeddelande, och såvitt jag förstår är det många politiker som skrivit liknande pressmeddelanden. Jag tycker inte att det är något konstigt med det här.

LÄS ÄVEN OM MAX-BREVET:

Max talar om för anställda hur de ska rösta

Ny skandal på Max: Rankar anställda i ligasystem

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro