ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Borg råder kunder att lämna Nordea

Metro · 10 Nov 2011
Uppdaterad 10 Nov 2011

Finansministern till attack mot den delstatliga banken. Förtroendet skadat efter ledningens mångmiljonköp av lägenhet till danske vd:n.

klar

Artikellänk är kopierad

Kritiken har varit hård mot delstatliga Nordea efter lägenhetsaffärer och uselt fondförvaltande. Nu går även finansminister Anders Borg (M) till attack. ”Byt bank” är rådet till missnöjda kunder. Det är bland annat Nordealedningens köp av en 22-miljonerslägenhet till vd:n Christian Clausen som fått finansministern att reagera. – Det som skett ökar inte förtroendet, sa han på en pressträff i går. Borg ställde sig även undrande till uttalanden från Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos om att han ”gärna skulle höja hans lön så att han skulle kunna köpa flera lägenheter om han så vill”. Anders Borg säger till SvD att han förstår om bankkunderna är irriterade. – Jag tycker man som kund ska ställa krav på sin bank och är man inte nöjd med bankens agerande bör man naturligtvis byta bank. – Människor måste faktiskt bo, sa Björn Wahlroos till SVT. Det var i förra veckan som det avslöjades att Nordea har köpt en lägenhet på Östermalm för 22,5 miljoner kronor till sin danske vd. Kritiken från fack, anställda och kunder var hård, särskilt som uppgifterna kom fram strax efter att Nordea gått ut med planer på att minska personalen med upp till 2 000 personer. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro