ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Borgmästare fast på crack-video

Leif Oldenburg · 31 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013
Torontos borgmästare Rob Ford är i blåsväder.

Torontos borgmästare Rob Ford är i blåsväder. Foto: TT Bild


klar

Artikellänk är kopierad

Torontos omstridde borgmästare Rob Ford ligger minst sagt illa till. Stadens polis avslöjar nu att man har tillgång till videofilmer där Ford ser ut att röka crack.

– Som medborgare är jag besviken över vad syns på videon, sa polischefen Bill Blair när han mötte pressen.

Avslöjandet om videofilmerna är kulmen på rykten som har cirkulerat ända sedan i våras. Då avslöjade tidningen The Star att två av deras reportrar fått se en video där stadens borgmästare rökte crack samtidigt som han vräkte ur sig rasistiska och homofobiska skällsord.

Ford förnekade omedelbart filmernas existens.

Vad han inte visste var att Torontopolisen bara några timmar efter tidningens avslöjande drog igång ett omfattande spaningsarbete. I sex månader skuggade och avlyssnade man Ford – till och med när han befann sig i ett flygplan.

I polisens material finns bland annat bilder på när Ford träffar den ökände knarklangaren Alexandro Sandro Lisi. Vid ett tillfälle hjälper Ford till och med Lisi att smita undan en skuggande polisbil genom att personligen släppa in honom i stadshusets garage.

När Ford lämnade sitt hem på torsdagen för att förhöras av polisen möttes han av ett stort mediauppbåd. Rasande försökte han jaga bort journalisterna från garageuppfarten.

Rob Ford valdes till borgmästare i Toronto 2010. Flera konkurrenter är beredda att utmana honom om posten som stadens viktigaste politiker.

– Nästa valrörelse kommer bli ett blodbad, har Rob Ford varnat sina medtävlare.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro