ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Borgmästaren nära köra över Bond i protest

Metro Chile / Metro.se · 2 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Ingen frågade invånarna i lilla Sierra Gorda om de ville vara med i nästa Bondfilm. Nu slår de tillbaks. Borgmästaren fick till och med Mr Bond själv att springa för sitt liv.Ricardo Pinto är en 50-årig fiskare som har tillbringat hela sitt liv i Cobija i norra Chile. Nu blir han vittne till hur den lilla byn blivit helt invaderad av filmteamet från nya bondfilmen Quantum of Solace.Själv har han råkat mer illa ut än de flesta. När han kom hem efter en arbetsdag hade filmteamet målat hans hus terracottarött för att det skulle smälta in i tagningen.

Dessutom fick han veta att han och frun var tvungna att lämna huset senast klockan sex på morgonen varje dag.Ingen hade frågat Ricardo Pinto och han får inte några pengar för besväret. Nu vägrar han lämna huset överhuvudtaget.– De har sagt att de ska ta ut mig med polishjälp, men jag behöver inte flytta. Det här är mitt hus. För övrigt är färgen de har målat med hemsk, säger han.Borgmästaren i staden Sierra Gorda har också reagerat på invasionen. Men inte på samma sätt som man kan tänka sig att en svensk kommunpolitiker skulle göra.Carlos López satte sig i sin Honda Accord och körde rakt in i en skjutscen vid den gamla järnvägsstationen, något som kostade honom en tur till arresten.– Bond sprang iväg när jag kom med bilen, säger Lopez.Borgmästaren vill skydda sina medborgares rättigheter. Sedan filmteamet kommit har barnen inte fått gå till parken, vägar har stängts av och grannar har fått böter för att de spelat för hög musik.Borgmästare – har du blivit James Bonds ärkefiende?– Jag är ingens fiende, men regeringen har inte ens sänt mig en motion för att godkännanna filmandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Chile / Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro