ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Borttappade hundar hittar hem via nätet

Katarina Arnstad Elmblad · 23 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Pernilla Wahlman


klar

Artikellänk är kopierad

Tvååriga Vega försvann när matte, Magdalena, var ute på en sen kvällspromenad.Sjuk av oro lade hon omedelbart upp en bild på blandrastiken på sajten "Var finns min hund".– Nätet är det bästa sättet att finna allt, säger Magdalena som inte vill ha med sitt efternamn i tidningen.

Klockan fyra på eftermiddagen dagen efter hittades Vega av Magdalenas grannar.Lättnaden när Magdalena hörde Vegas skall utanför fönstret var obeskrivlig.– Jag blev så glad. Alla möjliga tankar hade flugit genom mitt huvud, att någon hade stulit Vega och utnyttjat henne. Jag var väldigt orolig, säger Magdalena och ger sin Vega en jättekram.Glöm den lilla lappen på Konsum. Nu kan du sätta ut en bild på din borttappade älskling på nätet så hela landet kan hålla utkik.”Var finns min hund” heter en ny sajt som ska samla Sveriges alla borttappade hundar på ett ställe. Oavsett om de har försvunnit i Haparanda eller Ystad.– En hund som tappas bort i en del av landet kanske återfinns i en helt annan del. Hundtjuvar rör sig över hela landet. Det räcker inte att sätta upp lappar där man bor längre, säger Anthony Hughes som skapat sajten.

Anthony var själv nära att bli av med en av sina sex älsklingar en dag. – Jag hörde att hundarna skällde väldigt ute i trädgården. När jag kom ut stod en medelålders man med en av våra hundar i famnen. Jag skrek åt honom att sätta ner hunden och då försvann han iväg i en bil.

Några dagar senare blev en annan kvinna i kvarteret av med sin hund. Anthony fick dåligt samvete.– Jag misstänker att det var samma man. Men jag såg aldrig registreringsnumret på bilen. Nu hoppas jag att den här sidan ska avskräcka alla hundtjuvar. Nu vet de att det finns folk över hela Sverige som håller utkik efter hundarna.

Vega hittade hem tack vare sajten

Tvååriga Vega försvann när matte, Magdalena, var ute på en sen kvällspromenad.Sjuk av oro lade hon omedelbart upp en bild på blandrastiken på sajten "Var finns min hund"

– Nätet är det bästa sättet att finna allt, säger Magdalena som inte vill ha med sitt efternamn i tidningen.

Klockan fyra på eftermiddagen dagen efter hittades Vega av Magdalenas grannar.Lättnaden när Magdalena hörde Vegas skall utanför fönstret var obeskrivlig.– Jag blev så glad. Alla möjliga tankar hade flugit genom mitt huvud, att någon hade stulit Vega och utnyttjat henne. Jag var väldigt orolig, säger Magdalena och ger sin Vega en jättekram.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro