ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bosnillen spekulerar

Katarina Matsson · 11 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Hushållen tror priserna sjunker – inte mäklarna

klar

Artikellänk är kopierad

Nedåt, tror hushållen. Uppåt, spår mäklarna. Tron på bopriserna går isär. Svenskarna tror att bopriserna faller i år, visar SEB:s boprisindikator. Men fastighetsmäklarna spår att priserna vänder uppåt. – Jag tror att vad hushållen själva tror och tycker om bostadspriserna har mest betydelse, säger Gunilla Nyström, privatekonom på SEB. Hon är inte förvånad över att bilden ser olika ut.

Att mäklarna är positiva visade förra veckans mäklarundersökning från SBAB och gårdagens statistik från Bjurfors över bostadsrättspriser i Stockholms innerstad som visar på en ökning på 1,1 procent mellan november och januari.

Enligt Lars Kilander, vd på Mäklarsamfundet, släpar hushållen ofta efter lite grann i sina bedömningar. Ligger det inte i mäklarnas eget intresse att priserna stiger?– Jo, i och för sig, men det är inte odelat positivt för mäklarna. Går man ut och säger att priserna ska gå upp och de inte gör det får man jobba mycket hårdare, så man är ganska försiktig där skulle jag vilja säga, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro