ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bosse firade nioårsdagen med världens gulligaste hundkalas

Ida Gustafsson · 2 Nov 2015
Uppdaterad 2 Nov 2015

Bosse firade sin födelsedag med sina hundvänner på jobbet. Tårtan av lite finare hundmat och hundgodis blev en succé hos gästerna. De var så förväntansfulla allihop”, säger matte Matilda Ström.

klar

Artikellänk är kopierad

När chihuahuan-nakenhunden Bosse fyllde nio år häromveckan var det självklart att han skulle fira det med kollegorna på jobbet. Med en tårta gjord på fin hundmat och hundgodis dukades det upp till kalas. 

► LÄS MER: Pumpkin tror att hon är en hund – men är "bara" en jättesöt tvättbjörn – Det kan se ut som att det skulle vara mycket jobb med bilden, men de sitter så förväntansfullt och var så laddade. Det är bara Tage, som är ung, som är lite sprallig. Men de andra förstod att det var allvar, säger Matilda Ström. 

Kalaset förevigades på film och hamnade i Facebookgruppen Dr Status och sedan har det fått stor spridning både på nätet och i medier. Och nu finns den även här på Metros webb-tv, se kalasklippet här ovan. ► LÄS MER: Hunden Tillie får hederspris efter hjälteinsats

Bosses födelsedagskalas var också lite av ett farvälfika, verksamheten som Bosse har varit med i sedan start kommer att läggas ner av besparingsskäl. Hundarna inom verksamheten har arbetat med personer med olika funktionsnedsättningar. Bosse och hans kollegor är pedagogiska hundar som hjälpt de funktionshindrade att träna minnet, sociala samspel och – så klart – gett dem närhet och hundkontakt. 

– Hundarna är alltid väldigt glada, jag brukar säga att de här hundarna har världens största familjer. De här hundarna har 120 brukare och de blir jätteglada när de träffar alla, säger Matilda Ström som är matte till fyra av hundarna som var med på kalaset, de resterande två ägs av hennes kollega. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro