ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bostadsminister Mehmet Kaplan avgår

Anton Säll/TT · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016

De senaste dagarna har det stormat kring bostadsministern Mehmet Kaplan (MP). Under måndagen kom beskedet att han lämnar regeringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

– Jag har idag fått Mehmet Kaplans begäran om entledigande som statsråd, säger Stefan Löfven på presskonferensen och fortsätter: – Jag har beviljat begäran.

Efter de senaste dagarnas turbulens kring bostadsministern kommer han inte längre att sitta kvar som minister, berättade Stefan Löfven på en presskonferens vid lunchtid idag.

Stefan Löfven uppger att han inte kände till Mehmet Kaplans uttalande om Israel och nazisterna från 2009 när han utsåg sin regering.- När vi bildar regering så går vi igenom sådant mycket noggrannt. Vid det tillfället kom inte detta fram, säger Löfven.

LÄS MER: Här är Kaplan-krisen i 6 punkter 

Finansmarknadsminister Per Bolund kommer nu tillfälligt att ta över bostadsfrågorna i regeringen.

– Jag tar avstånd från alla former av extremism. Vare sig den är nationalistisk, religilös eller i någon annan form, säger Mehmet Kaplan på pressträffen. 

– Vi har hamnat i en situation där jag den jag är och vad jag står för ifrågasätts och där dessa ifrågasättanden står i vägen för vad som ska uträttas, säger Mehmet Kaplan.

Mehmet Kaplan är 44 år gammal. Han är född den 18 juli 1971 i Gaziantep, Turkiet. Kaplan bor i Stockholm. Han är gift och har två barn.Kaplan har varit bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister sedan 2014. Tidigare var han gruppledare för Miljöpartiets riksdagsgrupp (2010-2014), riksdagsledamot (2006-2014) och ledamot av Miljöpartiets partistyrelse (2003-2011).

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro