ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bostadspriserna lockar köpare

Tomas Lundin · 13 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Joakim Hägvall och Astrid von Euler är på visning i Solna. Utgångspriset för lägenheten är 2 175 000 kronor. Paret har grovt kalkylerat med att räntan kan stiga till 5–6 procent. 

Joakim Hägvall och Astrid von Euler är på visning i Solna. Utgångspriset för lägenheten är 2 175 000 kronor. Paret har grovt kalkylerat med att räntan kan stiga till 5–6 procent.  Foto: Henry Lundholm


Fler vill köpa när priserna går ner

klar

Artikellänk är kopierad

BOSTÄDER. Priserna på bostadsrätter har börjat plana ut och till och med sjunka i Stockholm, något som gläder dem som går i köptankar. Men räknar man över lite längre tid har priserna ändå stigit och Stockholm är fortfarande en dyr stad att bo i.  Astrid von Euler, 30, och Joakim Hägvall, 31, bor i var sin ände av stan, Joakim i Högdalen och Astrid i Solna, och har tröttnat på att förhållandependla. Nu letar de efter något större tillsammans.

Drömlägenheten är en trea på 70–80 kvadrat, gärna med balkong, som ligger runt Liljeholmen eller i Solna.Båda har redan var sin bostadsrätt, så de behöver inte låna till hela köpeskillingen på banken.– Vi har räknat med att ge lite mer än vad vi får för våra lägenheter, men det gäller att inte låna upp sig för mycket. Vi har satt en gräns för hur mycket vi klarar av, säger Astrid von Euler.

Bolåneräntan ligger i dag runt 4 procent, men Astrid och Joakim har grovt kalkylerat med att de måste kunna klara upp till 5–6 procent för att vara säkra.– Det är svårt att veta vad som händer med räntor och bostadspriser i framtiden. Jag köpte min lägenhet 2002 och tyckte att priserna hade gått upp väldigt mycket redan då, säger Astrid von Euler.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro