ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bostadspriserna sjunker för andra månaden i rad

David Peterson · 7 Feb 2019
Uppdaterad 7 Feb 2019
Nedkylning på bostadsmarknaden i centrala Stockholm och Göteborg.

Nedkylning på bostadsmarknaden i centrala Stockholm och Göteborg. Foto: Metro


Priserna på bostadsrätter och villor sjunker för andra månaden i rad. Det visar den senaste statistiken över bostadsförsäljningar som sammanställts av Svensk Mäklarstatistik.

klar

Artikellänk är kopierad

Precis som förra månaden sjönk priserna på villor och bostadsrätter med 1 procent i riket. Jämfört med för ett år sedan har priserna stått still.

Men i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg och Malmö har priserna på bostadsrätter stigit det senaste året. I Stockholm med 1 procent, i Göteborg med 2 procent och i Malmö med 3 procent.

– När det gäller årstakten kan vi konstatera att alla centrala delar nu ligger på plus. Storstadsområdena uppvisar en blandad bild med Stor-Malmö på plus, Stor-Göteborg oförändrat och Stor-Stockholm på minus, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, i ett pressmeddelande.

Backar i centrum

Men priserna i både centrala Stockholm och centrala Göteborg backar med en procent i januari. I centrala Malmö är priserna oförändrade.

I januari såldes omkring 10 600 bostäder i Sverige. Det är något färre jämfört med 2018 men fler jämfört med 2017 och 2016.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro