ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bostadspriserna sjunker – i hela landet

Valerie Kaspersen · 5 Dec 2018
Uppdaterad 5 Dec 2018
Avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser.

Avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser. Foto: Pixabay/ IBL


Under november sjönk priserna på både bostadsrätter och villor i hela landet. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

klar

Artikellänk är kopierad

När det gäller bostadsrätter var månadsförändringen genomgående i hela landet med minus 1 procent, med undantag för centrala Malmö som hade oförändrade priser jämfört mot månaden innan.

Stor-Göteborg minskade med minus 2 procent.

– Årstakterna är genomgående något mindre negativa jämfört med förra månaden. För storstadsområdena landar de på minus två procent för Stockholm och Göteborg och minus en procent för Malmö säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

För villor i storstadsområden var siffrorna liknande de för bostadsrätter. Men årstakten var något mindre negativ i Stockholm och Göteborg jämfört med oktober. 

Under första halvåret stod priserna relativt stilla på bostadsmarknaden, och efter sommaren tycktes priserna i vissa områden vända uppåt.– Det mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser, avslutar Per-Arne Sandegren.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro