ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Böter för dj som fildelade Beyoncé

Fredrik Beckman · 26 Nov 2013
Uppdaterad 26 Nov 2013

Sammanlagt 8 000 kronor. Det blev straffet för den 48-årige dj och musikproducent som spred Beyoncés album 4” på nätet för två år sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagseftermiddagen kom domen mot den 48-årige mannen. Han dömdes för brott mot upphovsrättslagen till 80 dagsböter à 100 kronor.

Det var när han hade lyssnat på Beyoncés album ”4” den 8 juni 2011 som han ska ha lagt ut de tolv låtarna på nätet. Det gjorde han genom att använda sin grannes trådlösa internet.

Mannen förnekade brott under rättegången, något inte tingsrätten tog hänsyn till. Istället pekar tingsrätten på att han borde känna till om och hur man får sprida musik på nätet, särskilt med hänsyn till att han är musikproducent och dj.

Det var den 8 juni som mannen hade lyssnat på en så kallad pre-release av Beyoncéalbumet som han la ut de tolv filerna på nätet.

Straffet stannade vid 80 dagsböter eftersom tingsrätten ansåg att mannen inte verkar ha spridit albumet i kommersiellt syfte.

LÄS MER: Dj kan få två års fängelse för uppladdat Beyoncé-album

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro