ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Box-kalas med Klas

Klas Ekman · 16 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Årets julklapp är en upplevelse. Och vilken upplevelse är bättre än att ägna ledigheten åt en dvd-box? Metros Klas Ekman tipsar om vinterns bästa utgåvor.

Sopranos – the complete series

När allt bara var dokusåpor satsade HBO på en dramaserie om en synnerligen dysfunktionell maffiafamilj och förändrade allt. Tv-världen blev en mycket bättre plats efter Tony Sopranos nervösa samman-brott och alla säsongerna höll lika hög klass, ända till det bittra, förvirrande slutet.

The OC – complete series

Visst, den tappade en aning efter säsong två – men ”The OC” har Sandy Cohen, den bästa tv-pappan i historien. Därför är den en utmärkt alternativ till alla pappa- och barnuppfostringsböcker eller till den som inte orkar vänta till nästa säsong av ”Gossip girl”.

Prison Break – säsong 1 till 3

En chans att komma ifatt din favoritserie? Den här julen satsar bolagen stort på sammanfattnings-boxar, som den här med de tre första säsongerna av ”Prison break”. Det är kanske en smula slött att kalla den för ”fängslande”, men det stämmer alltför bra.

Lost – säsong 1 till 4

JJ Abrams serie är ett fenomen och tillhör, oavsett vad man tycker om de ändlösa äventyren och allt krångligare gåtorna på den där bortglömda ön, allmänbildningen. Utan ”Lost” är man förlorad i de populärkulturella diskussionerna. Den här boxen ger dig en möjlighet att hinna ikapp de fyra säsongerna under julledigheten.

Futurama – the complete series

Alla 72 avsnitten av Matt Groenings geniala sc-ifi-serie. Dessutom med riktigt bra extramaterial, som hur du lär dig teckna alla figurerna. Stort plus för den fyrkantiga lilla lådan som inte tar upp mer plats än ett gäng cd-skivor.

Rocky

De sex filmerna om den ständigt lika uträknade boxaren Rocky. Den första var en klassiker, men de andra är oöverträffade som ”guilty pleasures”. Pampiga, svulstiga och sentimentala som Bon Jovi-ballader. Perfekt för pappa.

Arkiv X – Säsong 1­–9 Boxset + Fight the Future

Nio säsonger och en film fullspäckade med konspirationsteorier, ufo-mysterier och mördare med övernaturliga krafter. Fortfarande lika skrämmande som när det först begav sig.

Desperate Housewives säsong 1 till 4

Alla hittills släppta säsonger om de ständigt livskrisande hemmafruarna på Wisteria Lane. Som en plockgodisvariant av Bergmans ”Scener ur ett äktenskap”.

Berlin Alexanderplatz – remastered

Fassbinders klassiska serie om Franz Biberkopfs fruktlösa försök att bli en bättre människa i 20-talets Berlin. Extramaterialet är nästan lika omfattande som berättelsen i sig, bland annat ingår en fantastisk biografi om den tyske filmskaparen.

Gilmore Girls – the complete series

Den på ytan sockersöta serien om Lorelei och hennes dotter Rory och deras liv i en pittoresk små-stad räddas av den vassa dialogen. Om det inte räcker med den oöverträffade charmen.   

klar

Artikellänk är kopierad

Klas Ekman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro