ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Boxen duger att ha som enkel surfdator

Jonas Ryberg · 16 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

javascript:void(0);
javascript:void(0);

BOX. Asus nöjer sig inte med drygt 20 bärbara varianter av sin Eee PC. Med Eee Box siktar företaget in sig på den som vill ha en billig stationär dator. Boxen är ungefär så strippad som en PC blir. Knappt större än en inbunden bok går den lätt att dölja i bokhyllan eller hänga på baksidan av platt-tv:n eller datorskärmen.

Det är lockande att se den lilla tysta boxen som den perfekta mediadatorn i vardagsrummet. Tyvärr saknar den möjlighet till film i full HD för den som vill utnyttja nya platt-tv:n till max och den lilla 80 gigabytes hårddisken gör den också till allt annat än perfekt för att lagra bilder, musik och film.

Som enkel surfdator eller extra PC fungerar dock Eee:n perfekt. Tyst och med minimal strömförbrukning är den lätt att ha också i ett sovrum. Testversionen som vi lånat av Asus är bestyckad med Windows XP, men den ska också finnas tillgänglig i en Linuxvariant. Eee har integrerad grafik från Intel och är därmed  heller ingen demon när det gäller att spela spel. Men för de runt 2 400 kronor burken ska kosta när den kommer till Sverige nästa vecka så är det godkänt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro