ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Boxningsstjärnan Laziz, 18: Vill komma ut härifrån”

Emmelie Wallroth · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

Beslutet om att boxningsstjärnan och SM-medaljören Laziz Sharifov, 18, ska utvisas från Sverige har överklagats. Nu väntar familjen på ett besked från Migrationsdomstolen. – Jag hoppas att det blir ett positivt svar och att jag får komma ut härifrån, säger Laziz.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan hämtades Laziz Sharifov, 18, av två poliser som förde honom till flygplatsen. Han skulle utvisas till Kazakstan efter sex år i Sverige. Men ombord på planet greps han av panik – och fördes i stället till en psykiatrisk avdelning.

När Metro pratar med honom igen befinner han sig i Migrationsverkets förvar i Märsta.

– De har inte sagt någonting om vad som händer nu. Jag sover jättedåligt och när jag sover drömmer jag om utvisningen, säger Laziz.

Även hans familj har fått beskedet att de ska utvisas. 

– De mår jättedåligt. Min lillebror är verkligen sjuk. Han har inte ätit eller druckit på flera dagar. Mamma säger att hon inte vet vad hon ska göra.

Skälen för att familjen ska få stanna i Sverige är inte tillräckliga, anser Migrationsverket. Genom familjens ombud har Laziz överklagat beslutet om utvisning.

Fredrik Bengtsson är presschef på Migrationsverket.

– Vad jag kan se har ärendet har lämnats över till migrationsdomstolen.

Finns det något datum för när utvisningen kommer ske?

– Den kommer inte genomföras innan domstolen har avgjort ärendet. Hur lång tid det kommer ta har jag ingen aning om, säger Fredrik Bengtsson.

För Laziz och hans familj innebär det ett litet andrum.

– Det blir lite lugnare. Men jag är också nervös när jag inte vet vad som ska hända. Jag hoppas på att det blir ett positivt svar snart och att jag får komma ut härifrån, säger Laziz.

Vänner och bekanta till Laziz har startat gruppen ”Låt Laziz stanna i Sverige!” på Facebook. I skrivande stund har gruppen över 5 800 medlemmar. Och under måndagen hölls en demonstration utanför Migrationsverket i Solna.

– Det känns bra, jag tänker att en demonstration kanske gör så att Migrationsverket agerar på något sätt. Jag vill så gärna det, säger Laziz.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro