ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

BP börjar om – med en nästan helt ny trupp

Christoffer Ekmark · 28 Mar 2019
Uppdaterad 28 Mar 2019
BP:s Fritiof Björkén, här i närkamp med forne Bajenspelaren Jiloan Hamad.

BP:s Fritiof Björkén, här i närkamp med forne Bajenspelaren Jiloan Hamad. Foto: Erik Simander/TT


Mer än halva laget är borta och BP ska börja om i superettan. Fritiof Björkén är dock kvar och han ser fram emot ett år med förhoppningsvis fler segrar och mer spel på offensiv planhalva. Till helgen är det premiär hemma mot Västerås SK.

klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med Stockholmssport.se.

När BP tog steget upp från Superettan till Allsvenskan och laget skulle förstärkas var Fritiof Björkén det första nyförvärvet att presenteras.

»Vi får in superettans bästa högerback« sa dåvarande sportchefen Daniel Majstorovic när högerbacken plockades in.

Nu blev inte premiär­säsongen i allsvenskan vad Fritiof Björkén hade hoppats på. Mycket speltid visserligen, men degraderingen var relativt tidigt ett faktum.

– Det gick bra personligen, även om det såklart var en stor omställning. Som ytterback mötte man bättre spelare, det gick snabbare i alla moment och som ett lag i botten blev det mycket försvar och lite tid på offensiv planhalva.

I år förväntas nya BP vara ett lag som slutar på övre halvan av Superettan och det blir med stor sannolikhet ofta andra typer av matchbilder.

Vad innebär det för dig?

– Vi kommer nog vara mer spelförande, så det blir mer offensivt spel för min del. Jag får chansen att fylla på mer på kanten.

Hur har er försäsong varit?

– Det har varit mycket nytt i och med att många spelare lämnade efter degraderingen. Delvis är vi en helt ny trupp, men vi har fått ihop både gruppen och spelet ganska bra. Svenska cupen var ett nyttigt tävlingsmoment där två segrar gav bra besked.

Under 2018 ställde ni ofta upp med olika typer av försvar. Sådant brukar vara kostsamt för defensiven, som rent generellt mår bra av kontinuitet?

– Sant. I slutet av förra säsongen spelade vi 4-2-3-1 och det kör vi vidare på i år, men ifjol ställde laget ibland upp med 4-3-3 eller 4-5-1 och i vissa matcher hade vi en fembackslinje. Nu känner jag mig trygg i hur vi spelar.

Christoffer Ekmark,stockholmssport.se

klar

Artikellänk är kopierad

Christoffer Ekmark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro