ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bra höstmedicin

Klas Ekman · 30 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Hayao Mizyazakis nya box är den bästa kuren mot höstdepressioner.

Hayao Mizyazakis nya box är den bästa kuren mot höstdepressioner.


klar

Artikellänk är kopierad

Hayao MiyazakiAnimeratBoxset. Rosenrot och Lars-Eric Uneståhls hypnosband i all ära, det finns bara ett riktigt effektivt botemedel mot höstdepressioner och lågkonjunktursångest och det är Hayao Miyazakis filmer. Nu släpps denna medicin äntligen i boxform.

Lådan innehåller filmerna ”Det levande slottet”, Oscarsbelönade ”Spirited away”, ”Min granne Totoro” och ”Kikis Expressbud”.

Någon har skrivit att Hayao Miyazakis har förmågan att göra barn till bättre människor. Det gäller, skulle jag vilja påstå, inte bara dem. Känslan av att se filmerna i sträck är som att ha fått sin hjärna varsamt masserad. Anledningen är att den japanske filmskaparen har en fantasi som sträcker sig långt bortom andra moderna sagoberättares.

I Miyazakis värld får vi åka med kattbussar, titta in i Andarnas badhus, se ett interiörreportage från ett levande slott och följa med en ung häxa på en misslyckad praktik.

KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK
KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK
klar

Artikellänk är kopierad

Klas Ekman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro