ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brad Pitt jagad av pressen på 1800-talet

Chris Atchison · 19 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Likheterna mellan Jesse James hårt mediebevakade liv i 1800-talets Vilda Västern och hans eget liv överraskade Brad Pitt. – Jag förvånas över hur lite saker har förändrats, säger han. När Brad Pitt tog rollen som Jesse James i filmen ”Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Fort” hade stjärnan ingen aning om likheterna han skulle finna mellan sitt eget och rollfigurens liv.– Jag var förvånad över hur stor roll tabloidpressen spelade på den tiden, sa Pitt på Torontos filmfestival.– Det förvånade mig hur lite saker har förändrats.

Pitt menar förstås myten som snabbt växte upp kring den unge 1800-talsbrottslingen i Vilda Västern.

Det är ingen överraskning att diskussionen om Pitts västernfilm kommer att handla om hans tankar om medieintresset som följer honom och Angelina Jolie.– Jag vet vad som gäller, och det finns fördelar, som att kunna resa runt i världen. De enda tillfällena när det är ohanterligt är när våra barn blir jagade. Det är det enda som verkligen gör mig förbannad nu för tiden.

Pitt betonar att medieuppmärksamheten inte påverkar hans liv, förutom uppvaktningen av paparazzofotografer som tvingar honom att använda motorcykel och en ansiktstäckande hjälm för att kunna uträtta ärenden utan att bli förföljd.

”Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Fort” visas på biografen Grand under Stockholms filmfestival i dag klockan 20.30 och den 25 november klockan 14.30. Filmen har svensk biopremiär den 30 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Chris Atchison
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro