ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brad Pitt spelar en elak pappa

Jérôme Vermelin / Metro Frankrike / Emma Björkman · 26 Maj 2011
Uppdaterad 26 Maj 2011

Foto: Scanpix


The tree of life” vann filmfestivalen i Cannes mest prestigefyllda pris – Guldpalmen. I helgen går den upp på vita duken. Brad Pitt spelar huvudrollen som sträng pappa. Men han tvekade innan han tackade ja till rollen.

klar

Artikellänk är kopierad

I verkligheten syns Brad Pitt ofta med ett eller flera av sina och Angelina Jolies sex barn – och han har kallats ”superpappa” av sajter på internet. 

I Guldpalmenvinnaren ”The tree of life” – som har Sverigepremiär i helgen – spelar han en riktigt sträng pappa. Rollen gjorde att det inte var självklart för Hollywoodstjärnan att tacka ja till filmen. – Jag var lite tveksam till att spela en förtryckande fader men jag kände att historien var så viktig för mig och för mig handlar den mest om barnens resa, säger han till brittiska Telegraph och fortsätter: – Jag tänker också på att allt som jag gör nu kommer mina barn att se när de växer upp. Hur kommer de att känna sig då när de känner mig som sin pappa? Jag hoppas att de bara tänker att jag är en jäkligt bra skådespelare.

”The tree of life” berättar historien om en familj i Texas under 1950-talet. Brad Pitt spelar den stränge fadern och nykomlingen Jessica Chastain spelar modern. Tillsammans har de tre söner men en av dem dör vid 19 års ålder.

Den äldre av sönerna växer upp och blir en respekterad affärsman, spelad av Sean Penn i några scener i framtiden. Däremellan visar regissören Terrence Malick märkliga visioner av jordens skapelse och mänsklighetens tillkomst. Man får till och med se två dinosaurier som verkar rymt från ”Jurassic park”. – Filmens struktur är tämligen sinnrik men jag hoppas att den kommer att tala till folk från alla kulturer. Den handlar om att vara barn och att bli en ung vuxen, att göra val och gå vidare till vissa saker, och inte andra, säger Brad Pitt till Metro.

Efter att ha arbetat med regissörer som David Fincher, Quentin Tarantino och bröderna Coen visar filmstjärnan att han inte är rädd att ta risker. – För tio år sedan tittade jag på filmerna jag älskade mest och de är inte de typiska kassakossorna. Tiden går och jag vill lämna efter mig något som verkligen betyder något, säger han till Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Jérôme Vermelin / Metro Frankrike / Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro