ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Bråk om åldersgräns på Spindelmannenfilm – tas till kammarrätten

Valerie Kaspersen · 2 Jan 2019
Uppdaterad 2 Jan 2019
Enligt medierådet finns det inget lagstöd för att sänka åldersgränsen.

Enligt medierådet finns det inget lagstöd för att sänka åldersgränsen. Foto: Sony Pictures Animation


Filmen "Spider-man: Into the spider-verse" hade premiär i december, men fortfarande pågår en dispyt om åldersgränsen på filmen mellan förvaltningsrätten och Statens medieråd.

klar

Artikellänk är kopierad

Åldersgränsen för den nya filmen ”Spider-man: into the spider-verse” sänktes först från elva till sju år. Detta för att förvaltningsrätten i Stockholm ansåg att det skulle vara “positivt för barn att ta del av filmens budskap om att det är möjligt att hitta gemenskap i en utsatt situation och att alla kan bli en superhjälte oavsett kön, etnicitet eller ålder”.

Nu vill dock statens medieråd att gränsen höjs igen. Enligt medierådet finns det inget lagstöd för att väga in positiva effekter, rapporterar SVT som hänvisar till nyhetsbyrån Sirén.

Enligt medierådet bör åldersgränsen bedömas utifrån om filmen kan ge unga tittare panik eller medföra skräck och förvirring. De menar även att de så kallade “positiva effekter” kan bli för moralisk. Därför vill medierådet nu att kammarrätten ska förtydliga vad som gäller när det kommer till åldersgränser för film.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro