ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brand i fabrik stoppar tåg

TT · 13 Mar 2013
Uppdaterad 13 Mar 2013

Foto: Scanpix


Trafikverket har stoppat Pågatågen vid Glumslöv söder om Helsingborg sedan en eldsvåda brutit ut i en betongfabrik intill järnvägen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gasflaskor står i fabriken och explosionsfaran är hög.

Även bussarna mellan Landskrona och Helsingborg är stoppade vid platsen, säger vakthavande befälet hos Skånepolisen Hans Nilsson.

Stoppet drabbar åtminstone dem som ska resa med lokaltrafiken under onsdagsmorgonen.

Brandlarmet kom tjugo minuter i tre natten till onsdagen och räddningstjänsten har beslutat att låta elden brinna färdigt.

Ett stort område är avspärrat runt fabriken och tågtrafiken kommer att påverkas under hela morgonen, skriver räddningstjänsten i nordvästra Skåne i ett pressmeddelande.

Räddningstjänsten som höll sig passiv på grund av explosionsrisken räknar med en långvarig insats.

Experter från polisens bombgrupp i Malmö har tillkallats för att bedöma situationen och se vad man kan göra för att minska explosionsrisken. De väntas vara på plats vid åttatiden.

Under tiden leds Öresundstågtrafiken om via Teckomatorp. Det får till följd att tågen inte trafikerar Landskrona station. Vissa Öresundståg på sträckan har ställts in.

Likaså har pågatågen mellan på sträckan Ängelholm—Helsingborg—Landskrona—Malmö ställts in mellan Helsingborg och Malmö och ersatts med bussar från Helsingborg via Landskrona till Kävlinge.

Av säkerhetsskäl kan inte ersättnings- och den ordinarie regionbusstrafiken inte angöra Glumslöv

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro