ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brand i skola sprider sig – allmänheten varnas

Filip Joelsson · 7 Sep 2018
Uppdaterad 7 Sep 2018
Räddningstjänst larmades till skolan strax efter midnatt.

Räddningstjänst larmades till skolan strax efter midnatt. Foto: TT


En kraftig brand har härjat i Ekhagsskolan i Dals Långed i Bengtsfors kommun under natten. Branden riskerar att sprida sig, och allmänheten varnas för att vistas utomhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax efter midnatt kom larmet om att det brann i en av skolbyggnaderna vid Ekhagsskolan.

Branden ska har startat i en sporthall men spridit sig under natten, uppger räddningstjänsten för Aftonbladet.

– Det brinner i sporthallen, omklädningsrummen och ett förråd. Övriga salar i byggnaden är obrukbara på grund av rökspridning och vatten. Som det ser ut just nu är det bara en tidsfråga innan elden har spridit sig även dit, säger Christian Rådén vid femtiden på fredagsmorgonen, till Aftonbladet.

Allmänheten varnas

Under natten gick räddningstjänsten ut med ett viktigt meddelande till allmänheten för boende i området, men en uppmaning om att stanna inomhus, och att hålla dörrar, fönster och ventilation stängda.

Vi 07-tiden på fredagsmorgonen hade en sporthall, förskola och matsal brunnit ned.

Var och när undervisningen kommer att återupptas för eleverna, som är barn från förskoleklass till årskurs fem, är i nuläget oklart.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, men det kommer att dröja innan tekniker kan gå in i skolbyggnaden, enligt Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro