ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brände 5 bilar – får 1,5 års fängelse

Linnea Bergman · 25 Feb 2019
Uppdaterad 25 Feb 2019
De misstänkta bilbrännarna fångades på bild av ett vittne.

De misstänkta bilbrännarna fångades på bild av ett vittne. Foto: Foto: Polisen.


Efter att fem bilar satts i brand vid Östertälje station i Södertälje kommun döms nu tre män för mordbrand respektive medhjälp till mordbrand.

klar

Artikellänk är kopierad

På förmiddagen tisdagen den 18 september förra året larmade flera vittnen om en kraftig bilbrand vid Östertälje station i Södertälje kommun.

Fyra bilar blev totalförstörda och en bil blev delvis förstörd.

– Troligen startade branden i en bil och spred sig till intilliggande. Flera inringare berättade även om att de sett personer springa från parkeringen, har åklagare Karin Tekonen tidigare berättat för Metro.

Efter att en keps och en halsduk med DNA hittats på platsen och flera vittnen sett, följt efter och dessutom fotograferat de misstänkta gärningsmännen har nu tre personer kunnat dömas.

Fyra bilar förstördes och en fick skador i bilbränderna. Foto: Polisen.
Fyra bilar förstördes och en fick skador i bilbränderna. Foto: Polisen.

Två av männen sågs springa från platsen och en tredje man väntade på dem i en bil. Nu döms männen för mordbrand respektive medhjälp till mordbrand.

De två män som döms för mordbranden får fängelse i ett år och sex månader vardera och mannen som döms för medhjälp till mordbrand får skyddstillsyn med samhällstjänst.

Vid bilbranden användes bensin för att tända på bilarna. En av männens kontokort användes för att köpa bensin i Norsborg mindre än 50 minuter innan branden startade och personerna som handlade bensinen fastnade då även på övervakningskameror.

Alla de tre dömda männen ska betala skadestånd till de drabbade personerna och deras försäkringsbolag på drygt 380 000 kronor vardera.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro