ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brände ner Harry Scheins villa – nu döms läkaren igen

Josefin Svenberg · 16 Okt 2013
Uppdaterad 16 Okt 2013

Den 44-årige läkare som avtjänar ett fängelsestraff för att ha bränt ner Harry Schein-villan i Danderyd har fått ännu en fällande dom. Den här gången för bokföringsbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I september 2012 dömdes en 44-årig läkare till tre års fängelse för mordbrand efter att han tänt eld på författaren Harry Scheins tidigare villa i Danderyd norr om Stockholm.

I samband med husrannsakan i läkarens bostad och på hans kontor beslagtog polisen en mängd dokument som hade med hans enskilda firma att göra.

Den 44-årige läkaren åtalades för grovt bokföringsbrott alternativt försvårande av skattekontroll på grund av diverse felaktigheter i bokföringen, enligt åklagaren.

Nu har han fått sin dom i Solna tingsrätt, som dock väljer att döma honom för bokföringsbrott av normalgraden eftersom han inte har försett kvitton med så kallade verifikationsnummer.

Eftersom läkaren redan avtjänar ett fängelsestraff och påföljden för bokföringsbrott är låg bedömer tingsrätten att det tidigare utdömda fängelsestraffet även ska avse det nya brottet som mannen döms för. Läkaren meddelas inte näringsförbud, vilket åklagaren hade yrkat på.

Harry Schein på en bild från 1994. Schein avled 2006.
Harry Schein på en bild från 1994. Schein avled 2006.
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro