ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bränderna tvingar ut dem i baracker

Andreas Nordh · 27 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Peter Larsson och Rebecca Eliasson, båda 15, från elevrådet på Hjällsnässkolan är två av de 300 elever som hade lektioner i den nedbrunna delen av skolan. 

Peter Larsson och Rebecca Eliasson, båda 15, från elevrådet på Hjällsnässkolan är två av de 300 elever som hade lektioner i den nedbrunna delen av skolan.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Två veckor innan betygen sätts för terminen sattes deras skola i brand. Nu oroas eleverna på Hjällsnässkolan över intagningen till gymnasiet. – Det är synd om dem som har IG i betyg och kämpat för att höja sig, säger 15-åriga Rebecca Eliasson som är ordförande i Hjällsnässkolans elevråd.

Eleverna i högstadieskolan i Gråbo har tidigare i terminen haft lektioner i baracker på skolans område efter en brand i oktober. Då blev det mest rökskador. Efter att en hel länga i söndags brann upp, kommer eleverna återigen tvingas ut i baracker.

– Vi har en del inställda lektioner. Men både skolan och kommunen har varit jättesnabba med att fixa lokaler, säger Peter Larsson, 15, även han från elevrådet.

I dag kommer Rebecca Eliasson och Peter Larssons klass träffas i Missionskyrkan i Gråbo som tillfälligt upplåter sina lokaler åt Hjällsnässkolan. Men med inställda lektioner och tillfälliga lokaler får eleverna nu studera mer hemifrån. Om två veckor sätter lärarna det betyg som niorna i Hjällsnässkolan söker till gymnasiet med.

– Lärarna har lovat att försöka ta hänsyn till allt som skett.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro