ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brandman häktad för pyromandåd

metro · 13 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 30-årig man med förflutet som deltidsbrandman har häktats som skäligen misstänkt för att ligga bakom en serie bränder i Unnaryd från nyårsafton och framåt.

Invånarna i Unnaryd, i gränstrakterna mellan Halland och Småland, har plågats av upprepade anlagda bränder ända sedan förra sommaren.

Det har gått rykten om 30-åringen i samhället en längre tid. Polisen säger sig ha lagt ett pussel som lett till allt starkare misstankar mot mannen.I onsdags greps han på sin arbetsplats och på fredagen var det dags för en häktningsförhandling, som blev nästan tre timmar lång.Åklagare Marie-Louise Eskilstorp begärde mannen häktad för sex olika anlagda bränder, från årsskiftet fram till den 23 mars, och dessutom tre fall av skadegörelse. Hon hänvisade bland annat till risken för fortsatt brottslighet och risken för att mannen skulle försöka undanröja bevis.Tingsrätten beslutade om häktning i två veckor. Mannen nekar till alla anklagelser.Åtalet gäller bara bränder som inträffat mellan den 31 december förra året och den 6 april. Totalt har det brunnit ett femtontal gånger i Unnaryd.I Unnaryd har många dragit en lättnadens suck efter gripandet, berättar ordföranden i Unnaryds samhällsförening, Christer Danielsson. Risken för nya bränder har oroat och lett till att många valt att inte sova på övervåningen i sina hus.Den häktade mannen har varit verksam som deltidsbrandman i Unnaryd, bekräftar Hyltebruks räddningschef Lars-Erik Brolin.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro