ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brandmannen Anders dog efter att tak rasade in – hedras runt om i landet

Fredrik Samuelson · 1 Nov 2018
Uppdaterad 1 Nov 2018
Brandmannen Anders Knutson hedrades runt om i landet på torsdagen. Bland annat höll personalen på räddningstjänsten i Hylte utanför Halmstad en tyst minut.

Brandmannen Anders Knutson hedrades runt om i landet på torsdagen. Bland annat höll personalen på räddningstjänsten i Hylte utanför Halmstad en tyst minut. Foto: Räddningstjänsten Hylte/Stiftelsen Blåljus i samverkan


Brandmannen Anders Knutson, 39, skadades allvarligt under ett släckningsarbete i våras. På onsdagen avled han på sjukhus av sina skador. Nu strömmar kondoleanser in från brandmän i hela landet. Anders var väldigt speciell för många”, säger hustrun Hanna.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Knutson ryckte ut till en våldsam villabrand i Ljungskile den 18 april. De boende i huset kunde ta sig ut i tid men bitar av taket rasade ner och träffade Anders.

Han skadades svårt och har sedan dess vårdats på sjukhus där han stundvis varit vaken. Men efter flera allvarliga komplikationer orkade hans kropp inte mer och på onsdagen avled han på sjukhus.

– Anders var väldigt speciell för många. Han var en djup person och var väldigt vänlig. Jag tror att det är många som kommer minnas hans leende och öppna blick. Han var otroligt ansvarstagande som pappa och närvarande för barnen och för mig. Jag är väldigt tacksam för tiden som vi fått ha tillsammans, säger hans hustru Hanna.

Hedrades med tyst minut

Hon vill samtidigt tacka för allt stöd från blåljuspersonal, sjukhus, familj och deras församling.

– Mitt hopp är att lidandet i det här livet är litet jämfört med den härlighet som kommer. Jag håller fast vid det hoppet och det tröstar mig.

Många brandstationer runt om i landet höll klockan 12 på torsdagen en tyst minut för att hedra minnet av sin avlidna kamrat och flaggade på halv stång.

Kondoleanser från räddningstjänster

Från kolleger i hela landet strömmar kondoleanser in.

– Våra tankar finns i dag hos brandmannens familj, anhöriga och kollegor. Vi har skickat våra kondoleanser till , säger Christer Ängehov, förbundsdirektör för Räddningstjänsten Skåne Nordväst, i ett pressmeddelande.Räddningstjänsten Mitt Bohuslän

– Alla våra tankar går till brandmannens familj, vänner och kollegor, säger en representant för Storstockholms brandförsvar på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro