ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brandmannen Karl: Kör inte i 80 förbi en olycksplats, visa respekt!

Johan Wikén · 18 Okt 2015
Uppdaterad 18 Okt 2015
Brandmannen Karl Haag har tröttnat på bilister som inte visar respekt.

Brandmannen Karl Haag har tröttnat på bilister som inte visar respekt. Foto: Privat/TT


När brandmannen Karl Haag, 20, var ute på en trafikolycka var han nära att bli påkörd av en vårdslös bilist. Nu ryter han ifrån: Det är respektlöst”.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i fredags som Karl Haag och hans kollega höll på att bli påkörda vid en olycksplats på Öland – och det var inte första gången det hände. Något som fick honom att skriva ett inlägg på räddningstjänsten i Färjestadens Facebooksida.

”Till dig som nästan körde på oss inatt. När det står en brandbil, en bärgningsbil, och en polisbil med blåljus och vi håller på att hjälpa personer som kört i diket, snälla håll inte 80 km/h när du kör förbi. Du var inte många centimeter ifrån att köra på två av oss. Nästa gång kanske det är någon i din familj vi försöker hjälpa”, skrev han i inlägget som har delats över 800 gånger i skrivande stund.

►LÄS MER: Polisen har fått nog av nyfikna vittnen: Sluta filma!

Karl Haag berättar att de fick larm om en trafikolycka som de åkte ut på. De spärrade av ett körfält med brandbilen och tog hand om de skadade, som Ölandsbladet har rapporterat om.

– Vi såg på långt håll att en bilist inte planerade att sakta ner utan höll en väldigt hög hastighet. Jag gick ut mitt i vägen med reflexväst, lampa och hela larmstället på mig och började vinka åt bilisten att sakta ner. Men det verkade inte uppfattas, säger han till Metro.

När bilen bara var ett tiotal meter bort såg styrkeledaren till att Karl Haag flyttade sig från körbanan.

– Hade jag stått kvar hade jag blivit påkörd tillsammans med en kollega. Det var en otäck händelse. Vi är inte ute på vägarna för att irritera folk. Vi finns där för att hjälpa och rädda livet på människor, säger han och skickar en uppmaning till alla bilister:

– Tänk er för en extra gång och visa respekt och medmänsklighet.

LÄS MER: Polisen: Ung person hoppade framför tåg – vittne började filma

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro