ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Brandrisk i söder och minusgrader i norr

Viktor Bendz · 17 Jul 2013
Uppdaterad 17 Jul 2013

Det torra och soliga vädret håller landets södra delar i ett fast grepp. Men i norr väntar regnoväder – och minusgrader. – Natten till i dag (tisdag) var det minus en grad i Stekenjokk, säger SMHI-meterologen Lisa Frost.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Riktigt soligt, riktigt torrt och ganska varmt. Så ser vädret ut de närmsta dagarna, enligt SMHI:s prognos. Något ordentligt högtryck med temperaturer uppåt 30-strecket syns dock inte till. Det behövs inte heller, däremot ett ordentligt regn för så väl åker- som skogsmark.

– Det är stor eller mycket stor brandrisk på sina håll. Man ska inte elda över huvud taget, säger Lisa Frost.

Det har varit en torr sommar hittills med sällsynt lite regn på många platser i landet – och prognosen skvallrar inte om kommande skurar i söder heller. 

I norra Sverige däremot, är läget ett annat. I morgon drar ett stort regnoväder in över hela Norrlandskusten. Och allra längst upp i Lappland och Norrbotten kan temperaturerna sjunka under minusstrecket. 

– I norr är det ostadigt och om vädret är klart är det inte helt ovanligt att det blir nollgradigt eller någon minusgrad längst i norr, säger Lisa Frost.

Någon risk för snö finns ännu inte.

Badtemperaturerna ligger mellan 17 och 18 grader i ytvattnet vid kusterna utanför storstäderna – men är betydligt högre på lokala badplatser.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro