ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bränn fettet framför skräckfilmen

Erik Paulsson Rönnbäck · 29 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012

Bränn fettet genom att titta på en skräckfilm. Det tipset ger brittiska forskare efter att ha mätt kaloriförbrukningen hos en testpublik.

klar

Artikellänk är kopierad

Den som hellre ligger hemma i soffan och slötittar på en film i stället för att ta en promenad behöver inte längre ha dåligt samvete. Men bara om filmen är läskig. Det menar brittiska forskare från University of Westminister, som kommit fram till att en genomsnittlig person som tittar på en 90 minuters skräckfilm gör av med lika många kalorier som vid en halvtimmes promenad, skriver Telegraph.

Avtrubbade skräckfantaster får inte samma effekt – ett grundkrav är att den som tittar verkligen blir rädd av filmen. Richard Mackenzie, en av forskarna bakom studien, säger:

– När pulsen stiger och blodet pumpar runt snabbare i kroppen så stiger adrenalinhalten. När adrenalinet utsöndras till följd av stressen eller rädslan så sjunker aptiten och förbränningen stiger.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Paulsson Rönnbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro